Libre y Salvaje veinimaja

Veinikelder asub ajaloolises Almonacid de La Sierra linnas (Algareni mäeahelikus) D.O.P. Carinena piirkonnas.

Libre y Salvaje viinamarjaistanduse olemuses saab kokku metsik loodus ja linnamaastik. Istanduse põhimõte on järgida looduse reegleid. Viinamarjade kasvatamisel ja veinide tootmisel sekkutakse protsessi võimalikult vähe, et saavutada parim tulemus.

Viinamarjaistandused asuvad kõrgel mägedes ning sealsed viinamarjapuud on vanad ja väärika ajalooga. Enamik viinamarjapuid on väga kuivad ning nende vanused võivad küündida kuni 80 aastani. Vanad viinamarjapuud annavad vähe saaki, kuid nende viinamarjad on kõrge kvaliteedi ja vaimustava maitsega. Viinamarjade kasvatamisel lähtutakse ökoloogilise põllumajanduse põhimõtetest.

Istanduses kasvatatakse Garnacha Blanca, Moscatel de Alejandría, Garnacha, Cariñena ja Tempranillo viinamarju. Põhirõhk on pandud esivanemate kohalikele viinamarjadele: Garnacha ja Cariñena.

Libre y Salvaje päästis suured mahajäetud kohalike sortidega viinamarjaistandused ning taastas sajanditevanuse koobas-keldri. Veine laagerdatakse vanades koobaskeldrites ning kõige paremates looduslikes tingimustes. Tegemist on käsitööveinidega, mis on laagerdunud gravitatsiooni abil puidust, roostevabast terasest, betoonist, suurtes savist ja klaasist amforates.

Libre y Salvaje veinivaliku leiab: SIIT

Kindlasti soovitame proovida imelisi Cariñena viinamarjadest valmistatud veine.